Koiran vetovaljaat netistä

Koiran vetovaljaat netistä
4 (80%) 2 votes

Koiran vetovaljaat sopivat aktiiviselle koiralle. Valjaat on alun perin suunniteltu erilaisiin valjakkourheilulajeihin, kuten valjakkohiihtoon tai koirahiihtoon, mutta valjaat sopivat myös arkipäiväisempiinkin aktiviteetteihin erinomaisesti.

Vetovaljaat sopivat esimerkiksi:

  • Lenkkeilyyn
  • Pulkan tai kelkan vetämiseen
  • Hiihtämiseen
  • Pyöräilyyn
  • Rullaluisteluun
  • Ihan tavallisille koiralenkeille

Vetovaljaat sopivat miltei kaikenkokoisille koirille. Keskikokoisten ja suurten koirien kanssa valjaista saa mukavasti vetoapua ja pienten koirienkin kanssa valjaista on merkittää hyötyä esimerkiksi juoksu- tai hiihtolenkillä.

VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Miksi hankkia vetovaljaat koiralle?

Vetovaljaita käytettäessä vedettävä paino jakautuu pelkän kaulan sijaan tasaisesti koko koiran kehon alueelle, erityisesti rinnan seutuville. Valjaiden tulee olla tukevat, mutta samalla kevyet ja pehmeät koiran päällä, jotta ne eivät hankaisi ihoa tai kurkunpään aluetta koiran vetäessä painolastia. Valjaissa pitää myös olla luja ja turvallinen kiinnitys sekä heijastinpinta koiran sekä mahdollisesti pulkassa istuvan pienen matkustajan turvallisuuden vuoksi.

Lenkille koiran kanssa – juoksuvaljaat vapauttavat juoksijan kädet

Koiran kanssa lenkkeily on mukava ja tehokas harrastusmuoto. Koirasi saa purettua energiaa tehokkaasti ulkoilmassa ja sinä saat hyvän treenin mukavassa seurassa.

Kaulapannan ja tavallisen talutushihnan kanssa koiran kanssa lenkkeily on todella vaivalloista. Joudut pitämään hihnasta kiinni käsilläsi ja kaikki nykäykset kohdistuvat kaulapannan välityksellä vain koiran niskan ja yläselän seutuun. Useimpia lenkkeilijöitä häiritsee myös se, että kädet eivät saa liikkua juostessa vapaasti kehon sivuilla.

Juoksuvaljaat vapauttavat lenkkeilijän kädet ja tekevät juoksemisesta mukavaa ja turvallista myös koiralle. Kun koiralla on valjaat päällä, ei pienet nykäykset tunnu missään, koska kaikki paine jakautuu tasaisesti laajalle alueelle. Lenkkeilijän vyötäisille kiinnitettävät valjaat vapauttavat kädet luonnolliseen liikkeeseen ja vähentävät esimerkiksi selän alueen kuormitusta ja siitä mahdollisesti koituvia kiputiloja.

Usein käy myös niin, että valjaiden käyttö tuntuu juostessa niin luontevalta ja mukavalta, että otat ne mielelläsi käyttöön myös tavallisille koiralenkeille.

Koiravaljaiden mallit

Vetovaljaita on saatavilla erilaisia malleja koirarodun ruumiinrakenteesta riippuen.

X-back eli perushuskyvaljaat

X-back valjaat eli perushuskyvaljaat ovat ne tyypillisimmät koirien valjaat. Ne sopivat erityisen hyvin roteville, lyhytselkäisille ja leveäkaulaisille koirille. Hieman pienempikaulaisille ja pidempiselkäisille koirille sopii X-back valjaita hieman kevyemmät sprinttihuskyvaljaat. Mikäli koiralla on terävä rinta tai koiralla on tapana vetää sivusuunnassa, sopivat X-back valjaat erinomaisesti. Ne pysyvät tukevasti paikoillaan ja sopivat erinomaisesti esimerkiksi pulkan tai reen vetämiseen, koirahiihtoon tai -pyöräilyyn sekä lenkkeilyyn.

Faster-valjaat

Faster-valjaat puolestaan on suunniteltu erityisesti syvärintaisille koirille, vaikka ne sopivat melko hyvin myös muunlaisille ruumiinrakenteille. Risteytyskoirille ja seisojille sopivien valjaiden etuosa on suunniteltu siten, ettei se pääse kovin helposti pyörähtämään taaksepäin tai hiertämään koiran kainaloita. Faster-vetovaljaat on suunniteltu niin, että valjas ei pääse liukumaan koiran kainaloon ja aiheuttamaan hiertymiä tai haavaumia.

Distance-valjaat

Monipuolisempaa liikuntaa kaavaileva koiranomistaja voi hankkia distance-valjaat, jotka sopivat valjakkoajon lisäksi myös koirahiihtoon, -juoksuun sekä -pyöräilyyn. Distance-valjaat ovat hieman muita valjasmalleja lyhyemmät ja ylettyvät vain koiran selän puoliväliin, jolloin ne eivät lainkaan kuormita koiran alaselkää. Distance-valjaat sopivatkin erinomaisesti koirille, jotka kärsivät selän ongelmista.

Parhaat koiran vetovaljaat saat mittatilauksella

Jokainen koira on yksilöllinen niin kokonsa kuin muotonsa puolesta. Valjaat joutuvat koiran päällä kovaan kulutukseen ja siksi on ehdottoman tärkeää, että ne sopivat koiralle hyvin.

Esimerkiksi kainaloon valahtavat vetovaljaat aiheuttavat koiralle hiertymiä ja jopa haavaumia sekä saattavat aiheuttaa ylimääräistä rasitusta koiran jalkojen niveliin ja selän alueelle, koska vastus ei jakaudu tasaisesti. Tämän takia onkin erittäin suositeltavaa hankkia mittatilaustyönä tehdyt vetovaljaat omalle koiralle.

Käsityönä tehdyt valjaat maksavat totta kai hieman normaaleja valjaita enemmän, mutta ei mittatilausvaljaiden hinnat kovin huimia ole. Jos laadukkaat vakiomalliset valjaat saa reilusti alle sadalla eurolla, niin koirallesi mitoitettuna hinta tuskin edes tuplaantuu.

Samalla tuet suomalaista työtä ja koirasi saa upeat – halutessasi vaikka nimikoidut – valjaat, jotka kestävät oikeinkäytettynä koko koiran eliniän.

Hintatietoja koiravaljaista

Koiran vetovaljaiden hinta vaihtelee pitkälti niiden materiaalin ja valmistajan mukaan. Faster-valjaat ovat kuitenkin yleensä valjasvalikoiman kalleimmasta päästä. Muita valjastyyppejä on saatavilla melko edulliseen hintaan noin 20 eurosta ylöspäin. Valjaita ostaessa koiranomistajan kannattaa ennen kaikkea panostaa niiden kestävyyteen ja käyttömukavuuteen. Sopivat valjaat tukevat koiran luonnollista ruumiinrakennetta eivätkä hierrä liikkuessa rasituksen alaiseksi joutuvia ruumiinosia.