Koiran tossut auttavat monessa tilanteessa

Koiran tossut auttavat monessa tilanteessa
4.5 (90%) 4 votes

Koirille tarkoitetut tossut pelastavat koirasi monesta haastavasta paikasta.

  • Koiran tossut sopivat esimerkiksi kylmiin talvikeleihin, jolloin ne pitävät koiran anturat turvassa.
  • Jalan leikkauksesta toipuva koira tarvitsee suojatossuja vauhdittamaan parantumista ja estämään tulehtumisia.
  • Sisällä käytettävät liukuesteillä varustetut tossut säästävät parkettiasi naarmuuntumiselta ja suojelevat koirasi niveliä
VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Koiran tossut sopivat Suomen kylmiin pakkaskeleihin

Kylmiin keleihin tarkoitetut tossut suojelevat koirasi jalkaa monilta vaaroilta. Ne pitävät koirasi jalat lämpiminä kovillakin pakkasilla ja siten ehkäisevät paleltumilta ja muilta kylmyyden aiheuttamilta oireilta.

Kaduille levitetty suola ei ole hyväksi koirasi anturoille ja saattaa saada aikaan kirvelyä, jos anturoiden iho on vähänkään rikki. Lisäksi kovat ja terävät suolarakeet saattavat saada aikaan haavaumia anturoihin.

Jokaiselle koiranomistajalle on varmasti tuttua myös tilanne, jossa lumisessa maastossa kuljetun lenkin jälkeen koiran jalat ovat täynnä lumipaakkuja. Nämä ovat jo ärsyttäviä sinällään, sulaessaan sisätiloissa ja kastellessaan lattiat. Mutta anturoiden väliin joutuessaan lumipaakut saattavat aiheuttaa koiralle kovaa kipua ja kärsimystä.

Useimmissa koirien tossuissa on pohjassa liukuesteet, jotka antavat koirallesi paremman pidon jäällä ja muilla liukkailla pinnoilla. Jäällä liukastuessaan koira saattaa loukata nilkkansa tai vääntää jalkansa muulla tavoin.

Jalkineet pitävät aktiivisen koiran jalat terveinä

Koiran jalkineet ovat tärkeä varuste kovaa treenaavalla koiralle. Pitkät lenkit, vaellukset, hiihtolenkit tai jopa agilityn treenaaminen ovat suositeltavia aktiviteetteja, joissa on syytä käyttää koiran jalkineita.

Koiran lihaksisto väsyy pitkäkestoisessa liikunnassa ihan siinä missä ihmisenkin ja tämä nostaa loukkaantumisriskiä. Tyypillisimmät loukkaantumiset koiralla sattuvat juuri jalkojen ja ennen kaikkea tassujen ja anturoiden alueelle. Kun koirallasi on jalan asentoa tukevat, hyvin istuvat, jalan lämpimänä pitävät ja liukuesteillä varustetut jalkineet, voit luottaa siihen, että koirasi riski saada tassuvamma on hiemattavan pieni.

Koiran tossut pitävät kotisi siistinä kurakeleissäkin

Talviaikaan koirat tuovat tassuissaan mukanaan sisälle lunta. Syksy ja kevät ovat huomattavasti tätä ärsyttävämpiä, koska koira tuo suuren määrän kuraa mukanaan sisälle. Vaikka koiran tassut pesisi päivän jokaisen lenkin jälkeen, tassuihin saattaa silti jäädä kuraa ympäri taloa levitettäväksi.

Koiran tossut ovat erinomainen tapa helpottaa omaa elämää tässä suhteessa. Kun koirallasi on tossut jalassa ulkona, ei sinun tarvitse kuin riisua tossut lenkin jälkeen ja koirasi on valmis sisätiloihin.

Suojatossut leikkauksesta toipuvalle koiralle

Mikäli koiran jalassa on haava, on se lenkeillä huolellisesti suojattava infektioriskin takia. Suojatossut tai koirien suojakengät ovat tähän tarkoitukseen paras vaihtoehto. Tossut myös tukevat koiran parantuvaa jalkaa ja säästävät sitä ylimääräiseltä rasitukselta.

Erityisen tärkeää on, että suojatossu on vesitiivis, jotta jalan haavaan ei pääse menemään kosteutta ja sen mukana bakteereja.

Liukuestetossut sisätilojen liukkaille lattioille

Koirien kynnet voivat saada parkettiin syviä naarmuja. Varsinkin isompien koirien kynnen jäljet jäävät pehmeisiin lattiapintoihin herkästi. Ovat nämä liukkaat lattiapinnat myös koiralle ongelmallisia. Liukkaalla lattialla koira saattaa hieman sutia, joka saattaa aiheuttaa revähdyksen tai kuormittaa huonolla tavalla koiran selkää.

Liukkaat pinnat aiheuttavat myös ihan konkreettisen liukastumisvaaran koirille esimerkiksi rappusissa. Ja samalla tavalla kuin jää, niin myös parketit ja laminaatit ovat aiheuttaneet useille koirille nilkkojen revähdyksiä ja muita nilkkavammoja.

Liukuestetossut ratkaisevat tämän ongelman varsin kätevästi. Ne suojaavat niin lattiapintoja kuin myös koiran terveyttä. Lisäksi ne vaimentavat koirien kynsistä aiheutuvaa ääntä, joka esimerkiksi öiseen aikaan saattaa olla hyvinkin ärsyttävää.

Tietoa koiran jalkineista ja tossuista

Jalkineita ja tossuja myydään yleensä erikseen etu- ja takajaloille. Ne ovat usein etuosastaan avonaisia, tehden niistä hyvin sopivan erityisesti haavautuneille tassuille. Jalkineet laitetaan paikoilleen kiinnitysnauhoilla, jotka estävät niiden pois liukumisen koiran kävellessä tai juostessa.

Monissa tossuissa on tuplapohja, ja ne on valmistettu lämpimistä materiaaleista, kuten aidosta villasta, keinonahkasta ja fleecestä. Jarrusukat puolestaan valmistetaan tavallisesti puuvillasta ja ne ovat yhtä helpot pukea koiralle kuin tavalliset sukatkin. Koirille tarkoitetuissa jalkineissa, tossuissa ja sukissa on yleensä käytetty myös heijastinmateriaaleja pimeällä liikkumista ajatellen.

Koirien ulkotossut maksavat arviolta 20 euroa tassua kohden tuotteen valmistusmateriaalista ja laadusta riippuen. Esimerkiksi aitovillaiset tossut maksavat kestävän materiaalinsa vuoksi luonnollisesti hieman enemmän. Jarrusukkia myydään usean kappaleen pakkauksissa alta kymmenen euron hintaan. Talvikäyttöön suunniteltuja pitkävartisia lämpötossuja puolestaan saa noin sadan euron hintaan neljän jalkineen pakkauksen.