Petsafe-pihavahti

Petsafe-pihavahti
5 (100%) 1 vote

Vapaudesta nauttiva utelias koira saattaa vapaaksi päästettäessä livahtaa pihapiiristä kauemmaksi hyvinkin nopeasti, ja voi karkuteillään aiheuttaa vahinkoa muille tai satuttaa itsensä. Petsafe-pihavahti auttaa pitämään pihalla vapaaana liikkuvan koiran rajatulla alueella. Pihavahti on yleensä suurikokoisen koira-aitauksen rakentamista edullisempi vaihtoehto, ja siksi loistava vaihtoehto erityisesti suurikokoista ja aktiivisesti liikkuvaa koiraa ajatellen.

VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Petsafe-pihavahtiin kuuluu koiralle kytkettävä panta, joka antaa koiralle staattisen varoituksen sen yrittäessä poistua omistajan ennalta määrittämältä alueelta. Kun koira lähestyy määritetyn alueen rajaa, panta antaa sille ensin värinä- tai äänihälytyksen. Jos koira ei tällöin pysähdy vaan jatkaa matkaansa lähemmäs rajaa tai sen yli, antaa panta sille pienen staattisen muistutuksen kaulan alueelle. Pihavahdin voi hankkia joko langallisena tai langattomana. Langallisen pihavahdin alue voidaan rakentaa tontin rajojen mukaisesti ja tarvittaessa laajentaa myöhemmin. Pihavahdin rajakaapeli sijoitetaan hieman maanpinnan alapuolelle. Langaton pihavahti puolestaan muodostaa halkaisijaltan jopa noin 50 metrin suuruisen alueen. Langaton lähetinyksikkö on siirrettävissä helposti, ja on siksi kätevä ratkaisu esimerkiksi kesämökkiläisille.

Petsafe-pihavahti maksaa useimmissa paikoissa hieman alle 200 euroa. Ennen sen ostamista kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että se ei missään nimessä sovi liian nuorille, raskaana oleville tai imettäville koirille. Sitä ei tulisi myöskään ottaa käyttöön silloin, kun koiralla on mitä tahansa muita terveysongelmia tai käyttäytymishäiriöitä. Yleisterveen koiran omistajalle pihavahdin edut ovat kuitenkin huomattavat, sillä sen rakentamiseen ei tarvita erillistä lupaa. Omistaja voi lisäksi itse tarkoin rajoittaa koiransa liikkumista näkymättömän aitauksen sisällä.