Puiset ja metalliset koiraportit netistä

Puiset ja metalliset koiraportit netistä
5 (100%) 3 votes
  • Koiraportit tilan kätevään jakamiseen
  • Valitse portti koiran koon mukaan
  • Metallinen koiraportti yleensä paras vaihtoehto

Koiraporttien avulla kodin tilat voi jakaa lemmikkiystävällisesti siten, että koira ei pääse kaikkiin talon huoneisiin. Yleensä myrkyttömästä ja puruvarmasta teräksestä valmistettuja koiraportteja on saatavilla kaikenkokoisiin kulkuväyliin, ja niiden korkeus valitaan koiran koon mukaan

VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Puiset koiraportit

Koiraportti on yhä useammin paitsi käytännöllinen, myös sisustuksellinen asia. Mikäli koira ei ole kova järsimään kaikkea mahdollista, tulee puinenkin säleportti kyseeseen.

Puisen koiraportin voi rakentaa itse tai ostaa valmiina melko edullisesti. Puisella koiraportilla on etuja: portin kokoa on helppo säädellä sahaamalla ylimääräinen mitta pois, puinen koiraportti on mahdollista maalata tai petsata halutun sävyiseksi, ja se on monen mielestä esteettisin vaihtoehto koiraporttien valikoimista.

Jos koiraportti asennetaan rappusten yläpäähän, on koiraportti luontevaa valita sellaiseksi, että se sulautuu porraskaiteen väriin ja materiaaliin. Jos puiseen koiraporttiin tuleekin ajan mittaan vähän puremisen jälkiä, kauneusvirheet on helppo korjata vaikkapa hiomapaperilla ja kevyellä maalipinnalla. Puiset koiraportit eivät ole kaikkein kestävimpiä, joten harkitse, onko omalle koirallesi parempi valita teräksinen koiraportti.

Valitse sopivan korkuinen koiraportti

Pienille koiraroduille sopii noin puoli metriä korkea portti, kun taas isompia koirarotuja varten asennettavalla portilla korkeutta tulisi olla vähän yli metrin verran. Myös koirasi rodusta riippuu, kuinka korkean aidan se tarvitsee. Koiraportin tulee olla niin korkea, ettei koira pysty hyppäämään halutessaan sen yli. Moni koiranomistaja saattaa yllättyä, että kuinka korkeasta aihasta oma karvaturri oikein pääseekään ylitse. Kannattaa siis pelata aina varman päälle ja valita koiraportti, jossa on reilusti korkeutta.

Korkean koiraportin kanssa kannattaa ottaa myös huomioon se, että koira saattaa nojailla siihen ja jopa hyppiä sitä vasten. Tämän takia kannattaa erityistä huomiota kiinnittää portin kiinnitykseen. Jos portti kiinnitetään seinään kiritämällä, kannattaa erikseen testata, että portin jämäkkyys on riittävällä tasolla. Paras tilanne tietenkin on, että ruuvaat portin kiinni seinään, jolloin se varmasti on riittävän tukeva.

Erimalliset koiraportit

Portin voi halutessaan asentaa seisomaan vapaasti halutulle paikalle, tai kiinnittää sen seinään. Koiraportit ovat helppoja asentaa itse, ja ne sopivat kaikkiin kodin kulkuväyliin sekä esimerkiksi porrastasanteisiin. Niitä on lisäksi saatavilla moniin erilaisiin kodin sisustustyyleihin sopivissa  väreissä.

Koiraportti lemmikkiovella. Niiden alaosassa on usein myös erillinen lemmikkiovi, josta kodin pienemmät eläimet, kuten kissa, pääsevät helposti kulkemaan.

Avattavat koiraportit. Omistaja itse pääsee kulkemaan helposti avattavista koiraporteista melko vaivattomasti, sillä niissä on yleensä itsestään sulkeutuva ovi. Koiraportin sijainti asunnossa vaikuttaa siihen, onko itsestään sulkeutuvalle portille tarvetta. Mikäli koiraportti on kohdassa, josta kuljetaan ahkerasti ja esimerkiksi pyykkikori sylissä, helpottaa sulkeutuva ovi arkea huomattavasti. Hankalasti käytettävä koiraportti jää helposti kokonaan käyttämättä.

Kiristettävät sekä ruuvattavat portit. Koiraporteissa on tavallisesti kumisuojukset, jotta niistä ei jäisi seiniin minkäänlaisia jälkiä purkamisen jälkeen. Varmimpia portteja ovat luonnollisesti koiraportit, jotka kiinnitetään seinään ruuvaamalla. Markkinoilla on kuitenkin paljon tukevia koiraportteja, jotka voi pingottaa seinien väliin tekemättä esimerkiksi vuokra-asunnon seiniin ylimääräisiä jälkiä.

Valmistajat myyvät portteja useissa eri kokoluokissa, ja niihin on yleensä tarjolla myös jatkopaloja.

Koiraportti toimii myös lapsiporttina

Koiraportti toimii usein myös lapsiporttina ja päinvastoin. Tällöin on hyvä huomioida portin kiinnitysmekanismi ja lukitus. Varmista, että portissa on sellainen lukitus, ettei pieni lapsi osaa avata sitä itse. Jos porttia avataan jatkuvasti aikuisen valvomatta, ei se täytä tarkoitustaan. Koira myös oppii nopeasti, jos sillä on mahdollisuus livahtaa portista ja rikkoa sääntöä, jota yrität sille opettaa. Huolehdi siitä, että rajatessasi koiran oleskelualueen koiraportin taakse, se myös pysyy siellä turvallisesti. Johdonmukaisesti toimimalla ja portin kiinnipysymisen turvaamalla koirasi oppii melko nopeasti hyväksymään sen, että sillä ei ole asiaa yrittää koiraportin toiselle puolelle.

Koiraportti hankkattaa hankkia edullisesti netistä

Koiraporttien hinnat vaihtelevat hieman edullisemmasta noin 40 euron hintaluokasta reiluun sataan euroon. Vaikka laatuun kannattaa panostaa, portin tärkein ominaisuus on kuitenkin materiaalin ja liitoskohtien kestävyys, jotka ovat usein riittävät myös hieman halvemmissa malleissa. Mikäli sopivaa porttimallia ei löydy uutena haluttuun hintaan, voi hieman kalliimpia ja laadukkaampia portteja etsiä netistä käytettynä. Huutokauppasivuilta koiraportin voi löytää lähes uudenveroisena ja huomattavasti edullisempaan hintaan.