Hyvä koiranpeti on omistajansa näköinen

Hyvä koiranpeti on omistajansa näköinen
5 (100%) 1 vote

Koiranpeti on koiralle tärkeä paikka, jossa koira viettää runsaasti aikaa. Hyvä koiranpeti onkin valittu juuri sinun koirasi vaatimusten mukaan.

Koiranpedin valinnassa kannattaa miettiä ainakin seuraavia asioita:

 • Koiran koko vaikuttaa tietenkin siihen, että millainen peti koiralle sopii
 • Paksuturkkisen koiran saattaa tulla tukalan kuuma kovin tuuheassa pedissä
 • Jotkin koirarodut haluavat itselleen pesäkolon
 • Koiran omat mieltymykset merkitsevät eniten

Vaikka koiranpeti ostetaankin koiralle ja hänen tarpeidensa mukaan, on peti myös keskeinen osa kodin sisustusta. Tyypillisesti pedit ovat näkyvällä paikalla esimerkiksi olohuoneessa tai vanhempien makuuhuoneessa. Tämän takia pedin valitsemisessa hyvin paljon painaa myös koiranomistajan omat mieltymykset. Tarjolla onkin vaikka ja mitä hassuja ja hauskoja petejä, jotka varmasti sopivat myös omistajan tyyliin.

 • Paljon erilaisia kuoseja ja tekstuureita
 • Erilaisia hauskoja malleja (esim valtaistuimet ovat hienoja)
 • Pedeissä on myös huvittavia tekstejä, jotka kuvaavat niin koiraa kuin omistajaakin
VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Koiran makuualustat

Makuualustat sopivat suuremmille tai tuuheaturkkisemmille koirille. Reunaton makuualusta ei rajoita koiran asentoa tai liikkumista. Usein näkeekin koiran makaavan vain osittain makuualustan päällä.

 • Ei liian pehmeä, mutta silti mukava
 • Sopii niille koirille, jotka tyypillisesti nukkuvat paljaalla lattialla

Koiran makuualusta on helppo puhdistaa. Vaikka kyseessä olisi pehmeä karvamatto, saa sen muutamalla harjan vetäisyllä puhtaaksi karvoista. Joissain makuualustoissa saa myös pääliosan kokonaan irrotettua ja pestyä esimerkiksi pesukoneessa.

Koiran makuualusta sopii myös autoon. Jos olet hankkimassa koirallesi kuljetushäkkiä, on häkin pohjalle hyvä laittaa tukeva makuualusta. Makuualusta antaa koiralle erinomaisella tavalla tukea, eikä koira joudu liukastelemaan tai horjahtelemaan kurveissa tai jarrutuksissa.

Reunalliset koiranpedit

Reunalliset koiranpedit sopivat niille koirille, jotka nukkuvat kerällä tai rullassa. Käytännössä koiria on kahdenlaisia: niitä jotka nukkuvat ketarat ojollaan sekä niitä jotka käpertyvät rullaan. Reunallinen koiranpeti on erinomainen vaihtoehto jälkimmäiselle tyypille, jotka haluavat möyhiä ja kaivella petiään ennen nukkumaan menoa. Monet koirat tykkäävät käyttää reunaa tyynynään.

 • Sopii pienille ja keskikokoisille koirille
 • Rullassa nukkuville koirille
 • Jos koirasi haluaa möyhiä nukkumapaikkaansa ennen nukkumaanmenoa

Koiran majat, pesät ja muut katolliset koirapedit

Pienet ja keskikokoiset koirat ovat kuin kotonaan majoissa ja katollisissa pesissä. Tietyille roduille on todella tyypillistä haluta nukkuessa katto pään päälle. Esimerkiksi tsihut, terrierit, corgit ja kääpiösnautserit pitävät tyypillisesti pesämäisistä koiranpedeistä.

Koiran katollinen peti on koiralle selkeärajainen oma paikka, johon se voi mennä turvaan melulta ja vilskeeltä. Tämä on myös helppo opettaa esimerkiksi lapsille ja muille koirille, että kenelläkään ulkopuolisella ei ole asiaa koiranpesään. Koiranpesä myös eristää hieman ääntä, joten äänimaailma on rauhallisempi.

 • Oma pesäkolo niille koirille, jotka haluavat katon pään päälle
 • Hyvä paikka rauhoittua ja paeta maailman menoa
 • Äänimaailma on rauhallisempi

Hypoallergeeninen koiranpeti

Hypoallergeeninen koiranpeti on tarkoitettu allergisille koirille. Hypoallergeenisen koiranpedin materiaaliratkaisut on tehty niin, että se ei itse allergisoi tai kerää allergisoivia aineita käytettäessä. Tyypillisesti koiranpedin päällinen sisältää tiettyjä antibakteerisia ominaisuuksia, jotka tekevät pedistä erityisen hellävaraisen koirallesi.

koiran pedin puhdistaminen

Koiranpetiä valitessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota puhdistamiseen.

 • Lähteekö koirastasi paljon karvaa?
 • Kerääkö koirasi paksu turkki paljon kuraa ja hiekkaa koiralenkeillä?
 • Onko koirasi kova nuolemaan lattiaa tai huonekaluja stressaantuessaan tai muuten vaan?

Itse suosittelen valitsemaan sellaisen koiranpedin, joka on helppo imuroida karvoista ja hiekasta. Lisäksi on tärkeää, että päällinen lähtee kätevästi esim vetoketjulla irti ja että sen voi pestä pesukoneessa. Jos nämä kaksi ominaisuutta saa vielä yhdistettyä siihen, että petiä ei tarvitse kovin usein puhdistaa, ollaan jo hyvällä mallilla.

Koiran peti on ehdottoman tärkeää pitää puhtaana, jotta koira ei saa siitä mitään sairautta tai allergisia reaktioita. Ja onhan puhtaassa koiran pedissä huomattavasti mukavampi myös nukkua ja lekotella.