Viihtyisä koirankoppi kotipihalle

Viihtyisä koirankoppi kotipihalle
5 (100%) 2 votes

Koirankoppi on mukava paikka koirallesi viettää aikaa ulkosalla. Netissä on tarjolla paljon erilaisia laadukkaita ja tukevarakenteisia koirankoppeja, joissa koirasi varmasti viihtyy. Tulemme tässä artikkelissa esittelemään näitä karvaturrien turvapaikkoja.

Minkälaista koirankoppia olet etsimässä?

  • Eristetty ja lämmitetty koirankoppi sopii ympärivuotiseen käyttöön
  • Eristämätön edullinen koirankoppi sopii Suomen kesäkuukausiin
  • Puiset koirankopit ovat tukevia ja kauniin näköisiä
  • Muoviset koirankopit on helppo pestä ja huoltaa
VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Koirankoppeja on paljon erilaisia

Koirankoppeja voi ostaa joko lämpöeristettyinä tai -eristämättöminä. Eristämättömät koirankopit on yleensä valmistettu laudasta ja huopakatosta, kun taas lämpöeristetyt kopit ovat usein ulkoapäin laudoitettuja ja sisältä eristetty styroksilla ja kosteudenkestävällä vanerilevyllä. Laadukkaissa muovisissa koirankopeissa on eristykset rakennettu seinärakenteisiin. Tarjolla on myös erillisiä eriste-elementtejä, joita voi käyttää eristämättömissä kopeissa tarpeen vaatiessa.

Koirankoppeja on saatavana joko tasa- tai harjakattoisina, ja niissä on toisinaan myös erillinen terassiosa. Kopin mitat tulee valita koiran koon tai useampien koirien lukumäärän mukaan. Isokokoisen koiran koppi on usein leveydeltään reilu puolitoista metriä ja korkeudeltaan hieman alle metrin. Pienikokoiselle koiralle riittää yleensä leveydeltään ja korkeudeltaan hieman alle metrin korkuinen koppi.

Koirankopin lämmitys

Koirankopin lämmitys toteutetaan tyypillisesti eristyksen ja lämmityslaitteen yhdistelmällä. Eristäminen on tietenkin tärkeää, koska lämmityslaitteella aikaansaatu lämpö karkaa nopeasti eristämättömästä kopista. Lämmitys puolestaan saadaan aikaan joko patterilla tai muulla vastaavalla lämmityslaitteella.

Koirankopin lämmittimet ovat tyypillisesti lämpösuojattuja, mikä tarkoittaa sitä, että koira ei pääse niissä polttamaan itseään. Koirankopin lämmitys on siis täysin turvallista ja miellyttävää koiralle, kun välineet ovat kunnossa.

Koirankoppia ei missään nimessä saa lämmittää sellaisella laitteella, jota ei ole erikseen koirankoppiin tarkoitettu. Tästä seuraa paloturvallisuusriski sekä mahdollisuus sille, että koira polttaa ja loukkaa itsensä.

Koirankopin eristys

Koirankoppeihin on tarjolla erilaisia eristysratkaisuja. Nämä ovat joko koppiin erikseen kiinnitettäviä lisäosia tai sitten kopin rakenteisiin jo valmiiksi rakennettuja eristyksiä. Erikseen kiinnitettävät lisäosat ovat tarkoitettu väliaikaiseen käyttöön, eikä niiden avulla kopista saa täysin talvikäyttöön sopivaa. Laadukkaissa koirankopeissa eristys on rakennettu seinien rakenteisiin, jolloin lämpö pysyy kopissa tehokkaasti.

Lämpöeristetty koirankoppi ympärivuotiseen käyttöön

Jämpti-merkkiset koirankopit ovat laadukkaita suomalaisia täysin lämpöeristettyjä koppeja, joissa koirasi viihtyy mainiosti vaikka ympäri vuoden.

Nämä kopit on valettu lämpöeristetystä muovista, joten puhtaanapito onnistuu helposti. Kaikki lika ja pinttymät lähtevät muovista irti nopealla pesulla tai viimeistään painepesurilla. Parasta Jämptin koirankopeissa on se, että ne saa avattua pesua varten. Koirankopin toisessa reunassa on saranat, joiden varaan kopin saa avattua.

Itse koirankoppi koostuu kahdesta ”huoneesta”: eteisestä ja oleskelutilasta. Nämä on erotettu toisistaan ovella sekä noin 15 senttiä korkealla korokkeella ja osittaisella seinämällä. Tällä arkkitehtuurilla saadaan pidettyä lämmin ilma kopissa sisällä ja talven kylmät pakkasilmat ulkona tai korkeintaan eteisessä.

Jämpti-koirankopissa on myös ilmanvaihtoaukko kesän kuumia kelejä varten sekä sisälämpömittari, josta voi kätevästi tarkastaa ilman lämpötilan kopissa.

Sisällä kopissa on 200 wattin lämpösuojattu patteri, joka pitää sisäilman lämpimänä, eikä koira pääse polttamaan itseään siihen.

Jämpti-koirankoppi on todella laadukas koirankoppi, joka kestää oikeinkäytettynä koko koiran eliniän ja helposti vaikka seuraavallekin koiralle. Sitä ei tarvitse juuri lainkaan huoltaa, kunhan muistaa pitää siisteydestä huolta. Kyseessä on mielestämme Suomen paras koirankoppi, joten voit olla varma, että myös koirasi pitää siitä.

Ohjeita koirankopin käyttöön

Koirankoppi tulee sijoittaa pihapiiriin tasaiselle alustalle ja mahdollisimman suotuisaan paikkaan koiran kannalta.

Koppia ei mielellään kannata asettaa paikkaan, johon aurinko paistaa suoraan useita tunteja päivässä, ja mahdollisuuksien mukaan se kannattaa sijoittaa myös siten, että oviaukko olisi mahdollisimman hyvin suojassa kylmältä tuulelta.

Kopin kattoon tai seinään voi tarvittaessa asentaa myös erillisen suojajännitteellä toimivan lämmittimen.

Kopin sisäseinät ja erityisesti koiran makuutila tulee puhdistaa säännöllisesti esimerkiksi painepesuria käyttämällä. Irrotettava katto tai mahdollisuus avata koko kopin rakenne tekee puhdistamisesta melko nopeaa ja vaivatonta.

Koppien hinnat vaihtelevat merkistä ja ominaisuuksista riippuen noin reilusta sadasta eurosta 600 euroon. Sopivaa koppia ostaessa kannattaa luonnollisesti kuitenkin sijoittaa hieman enemmän kestävyyteen ja laatuun, kun kyse on oman lemmikin hyvinvoinnista ja mukavuudesta. Vaikka koirankopit ovatkin pitkäikäisiä, saattaa niitä joskus olla tarjolla käytettyinä netin huutokauppasivustoilla. Hyvällä tuurilla saatat saada hankittua koirankopin erinomaiseen hintaan. Myös netin verkkokaupat myyvät esimerkiksi viime vuoden malleja hyvillä alennuksilla.