Koiran vaatteet tuovat helppoutta arkeen

Koiran vaatteet tuovat helppoutta arkeen
5 (100%) 3 votes

Koiran vaatteet ovat helppo tapa tehdä koiralenkistä miellyttävämpi ja asunnosta siistimpi. Kyse ei siis ole pelkästä koreilusta ja omistajan halusta pukea koira hassuihin vaatteisiin, vaan koiran mukavuuden ja suorituskyvyn lisäämisestä silloin kuin sille on eniten tarvetta.

Koirille on tarjolla paljon erilaisia vaatteita:

  • Löytyy ulkokäyttöön tarkoitettuja neuleita, haalareita, sadetakkeja ja tossuja
  • Nartuille on juoksuaikaan käytettävät juoksuhousut ja uroskoirille poikahousut
  • Heijastinliivit pimeään aikaan
  • Lämpötakit urheilua harrastaville koirille
  • Yms
VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Koiran vaatteet parantavat koiran suorituskykyä

Koirille tarkoitetut vaatteet tarjoavat konkreettista hyötyä karvaturrille. Koiran teknisillä vaatteilla voidaan kasvattaa esimerkiksi rasituskestävyyttä, ennaltaehkäistä tapaturmia tai pitää lihaksistoa lämpimänä.

Koiran tossut

Ulkokäyttöön tarkoitetut koiran tossut saavat koiran jaksamaan paremmin pitkillä lenkeillä ja tekevät ulkoilusta turvallisempaa. Tossuilla on monia erinomaisia hyötyjä. Ne pitävät koirasi anturat kunnossa kylmillä keleillä tai hankalissa maastoissa. Voit lukea lisää koiran tossuista täältä.

Koiran lämpötakit

Lämpötakki on tarkoitettu aktiiviselle koiralle. Esimerkiksi agilitya harrastava urheilukoira hyötyy lämpötakista merkittävästi, kun lihakset pysyvät lämpiminä ennen suoritusta. Koiran lämpötakki ennaltaehkäisee loukkaantumisilta ja ihan suoraan parantaa suoritustulosta, koska lihaksisto ei pääse kohmettumaan kylmässä kelissä.

Vaatteet pitävät koiran lämpimänä kylmillä keleillä

Koiran takit, haalarit ja heijastinliivit

Koiran vaatteet tarkoittavat useimmille juuri takkeja ja liivejä, jotka suojaavat syksyn ja talven pakkaskeleissä sekä pitävät koiran hyvin näkyvillä heijastinnauhojen avulla. Nämä ovatkin varsin hyödyllisiä syksyisissä räntäkeleissä sekä talvipakkasissa, joissa koira saattaa helposti palelluttaa itsensä.

Takin tai haalarin käyttö on kiitollista myös koiranomistajalle. Takki estää hyvin ja haalari erinomaisesti koiran turkin kastumista. Varsinkin jos koiralle puetaan haalarin kanssa koiran tossut jalkaan, pystyy koiran pitämään varsin kuivana todella märiilläkin keleillä. Jos koiran vaatteet ovat sinulle vielä hieman uusi juttu, kannattaa ensimmäisenä hankkia jokin näistä käytännöllisistä asusteista.

Koiran neuleet

Koiran neuleet voivat olla hupivaatteita, joiden kanssa koiranomistaja voi hieman hassutella koiransa kustannuksella. Neuleet ajavat myös ihan oikeaa asiaa. Suomessa kylmiä kuukausia mahtuu vuoteen todella monta ja koiraa mukavasti lämmittävälle neuleelle tulee varmasti käyttöä.

Jotkin lyhytkarvaiset ja pienet rodut tarvitsevat neuletta jopa sisätiloissa talvella, mutta useimmiten ne tulevat käyttöön ulkolenkeille. Koiran neule on erinomainen asuste trimmatulle koiralle. Esimerkiksi snautserit ajellaan trimmatessa niin lyhyeeseen karvaa, että katsojallekin tulee vilu.

Koiran sadetakit

Koiran sadetakki on monelle koiralle ehdoton lisävaruste sadekelin lenkkeihin. Jotkin koirat vihaavat märkää ja sadetta niin paljon, etteivät edes suostu sateella ulos. Vaikka koirasi ei olisikaan näin ronkeli, tekee sadetakki lenkistä koirallesi huomattavasti mukavamman. Ja sinun lenkinjälkeinen kuivausurakkasi muuttuu hieman maltillisemmaksi.

Koiran sadetakkeja on tarjolla vuorella ja ilman. Suomen olosuhteissa on todennäköisesti järkevintä hankkia vuorellinen sadetakki, koska kylmiä sadekelejä mahtuu vuoteen runsaasti.

Juoksuhousut pitävät talon siistinä ja koiran rauhallisempana

Yksi koiran asuste, johon kannattaa panostaa on juoksuhousut. Ne säästävät sinut paljolta siivoamiselta. Juoksujen aikana narttu alkaa tiputtelemaan punaista nestettä takapäästään. Matot, sohvat ja sängyt ovat vaarassa tahriintua, jos koirallasi on pääsy niiden läheisyyteen. Matot ehkä pystyy rullaamaan juoksujen ajaksi pois lattioita, mutta juoksuhöyryistä sekaisin olevaa narttua on todella vaikea pitää pois sohvilta.

Tahrojen ehkäisemisen lisäksi juoksuhoususta on myös muutakin hyötyä. Juoksuhousut voivat pitää koiran hieman rauhallisempana juoksujen aikana. Monet nartut fakkiutuvat täysin jalkoväliinsä juoksuissa. Nuolevat ja lutkuttavat haarojaan, mikä tietenkin ajaa ne yhä hullummaksi ja hullummaksi. Kun koiralla on housut jalassa, saattaa huomio kohdistua johonkin hieman tavanomaisempaan, ja näin koiran stressi helpottaa.