Hanki koiran ruokakuppi ja juoma-astia edullisesti netistä

Hanki koiran ruokakuppi ja juoma-astia edullisesti netistä
5 (100%) 2 votes

Koiran ruokakuppi sijaitsee todennäköisesti keskeisellä paikalla keittiössäsi ja se on todella kovalla käytöllä useiden vuosien ajan. Tästä syystä kannattaa valita katseenkestävä, käytännöllinen ja juuri sinun koirallesi sopiva ruokakuppi.

Tässä artikkelissa me kerromme, että miten valitset koirallesi sopivan ruokakupin ja juoma-astian.

VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Muoviset koiran ruokakupit saattavat olla vaaraksi koirallesi

Aloitetaan tärkeimmästä asiasta. Koirasi terveys saattaa olla tietämättäsi uhattuna useaan otteeseen joka päivä. Koirille jaetaan lemmikkiliikkeissä ja monissa tapahtumissa muovisia koirankuppeja jonkin ostoksen kaupanpäällisiksi. Nämä kirkkaan väriset koiran ruokakupit saattavat olla vaaraksi koirallesi.

Koiran ruokakupissa käytetystä pehmeästä muovista saattaa irrota ties mitä haitallisia kemikaaleja, jotka koiraan joutuessaan voivat aiheuttaa monia ongelmia. Kun koira ruokailee vaarallisesta kupista kaksi kertaa päivässä joka päivä, on altistus varsin suuri ja vakava. Koirasi voi saada esimerkiksi allergisia reaktioita kupista tai koirallesi voi puhjeta jopa jokin vakava sairaus.

 • Muoviset koirankupit voivat olla vaaraksi
 • Erityisen vaarallisia ovat pehmeästä muovista tehdyt kupit
 • Vaarallisia kemikaaleja siirtyy kupista koirasi elimistöön
 • Erityisessä riskissä ovat ne koirat, jotka syövät liotettuja nappuloita

Laadukkaissa muovikupeissa tämä vaara on huomattavasti pienempi. Suosittelen kuitenkin vakavasti harkitsemaan asiaa, jos välttämättä haluat hankkia koirallesi muovisen ruokakupin.

Teräksiset ja keraamiset ruokakupit

Metalliset ja keraamiset ruokakupit eivät päästä kemikaaleja tai muita haitallisia aineita koirasi elimistöön. Materiaalina teräs tai poltettu savi ovat niin kestäviä, että säilyvät hyvänä koko koiran eliniän.

Nämä koirankupit ovat myös tyylikkään näköisiä ja sopivat varmasti kotiin kuin kotiin.

Keraamiset koirankupit ovat tyypillisesti sen verran painavia, että koirasi ei pysty kaatamaan kuppia vaikka haluaisikin. Jotkin koirat haluavat intohimoisesti leikkiä ruokakupillaan siirrellen sitä paikasta toiseen tai järsimällä kupin reunaa. Keraaminen tai teräksinen koirankuppi ratkaisee tämän ongelman.

Metallikupeissa on tyypillisesti kuminen jalusosa, joka niin ikään vaikeuttaa kupin siirtelyä ja poistaa käytännössä kokonaan sen ärsyttävän kilinän ja kolinan, joka metallikiposta ilman kumipohjaa tulee. Teräskupit ovat tyypillisesti niin kevyitä, että ilman kitkaista pohjaosaa ne siirtyilevät helposti koiran ruokaillessa.

Parasta näissä kupeissa on tietenkin se, että ne on helppo pestä vaikka pesukoneessa. Keraamiset ja metalliset astiat kestävä kuumia lämpötiloja erinomaisesti, joten konepesu ei tuota niille mitään haittaa edes vuosien aikajänteellä.

 

 • Tyylikkään näköisiä
 • Koira ei pysty leikkimään ruokakipollaan
 • Ei kaatumisen vaaraa
 • Koira ei ala järsimään
 • Helppo pestä vaikka pesukoneessa

Ruokakuppitelineet

Ruokakuppitelineet tuovat tyylikkyyttä ja käytännöllisyyttä kotiin. Ruokakupit tai ainakin koiran vesikuppi ovat aina esillä ja siten oleellinen osa kodin sisustusta. Ruokakuppiteline on oiva tapa tuoda tyylikkyyttä kotiin.

Käytännöllinen puoli on vähintäänkin yhtä tärkeä. Teline pitää ruokakupin ja vesiastian paikoillaan, jolloin koiran ruokailu helpottuu ja sotkun määrä vähenee. Ruokakuppiteline on erinomainen tapa ratkaista tilanne silloin, kun koira kanniskelee tai järsii kippojaan. Korotettu teline sopii ennen kaikkea nivelsairauksista kärsiville vanhemmille koirille, joita ruokakipolle kumartelu kuormittaa. Kumartelun välttäminen on hyödyllistä myös ruoansulatuksen kannalta, joten ruokukuppitelineet ehkäisevät myös koiran vatsavaivoja.

 • Tyylikkyyttä kotiin
 • Kipot pysyvät paikoillaan ja sotku vähenee
 • Koira ei pääse siirtelemään tai jyrsimään kippoja
 • Sopii erinomaisesti nivelsairaille koirille
 • Parantaa koiran ruuansulatusta

Erikoiskupit

Koiran ruokakuppeja ja juoma-astioita on tarjolla myös hieman erikoisempiin tarpeisiin. Esittelemme muutamia erikoiskuppeja, jotka saattavat tuoda toivotun avun koirasi ongelmaan.

Hotkimista estävät ruokakupit

Hotkiminen on monelle koiralle tuttu vaiva. Kovalla vauhdilla ruokaa ahmiva koira saattaa saada syömisestä vatsanpuruja. Hotkiessa koira ei ehdi pureskella ruokaansa kunnolla ja lisäksi mahaan saattaa kulkeutua ilmaa. Näistä saattaa koiralle seurata vatsakipuja ja oksentelua.

Hotkimista estävät ruokakupit hidastavat koiran syömistä. Kupin pohjalla voi olla esimerkiksi pieni labyrintti tai jokin muu kuvio, joka estää nopean syömistahdin. Syömistä hidastavat ruokakupit ovat erityisen hyödyllisiä pentukoirilla, joilla on aikuisia koiria useammin ahmimisongelmaa.

Läikkytämmömät vesikupit

Monet koirat ovat erittäin sottaisia ja vauhdikkaita juodessaan juoma-astiasta. Tästä seuraa se, että vettä lentää ympäriinsä ja lattia saattaa lainehtia vedessä. Läikkymätön vesikuppi ehkäisee tämän ongelman. Siinä on piiloreunat, jotka estävät veden lentämisen ulos kupista. Nämä vesikupit ovat niin ovelia, että vaikka kupin kääntäisi täysin ympäri, ei kupista silti lennä vettä ulos. Tämän takia nämä ovat erinomaisia matkakuppeja, joita voi huoletta pitää mukana autossa tai koiran häkissä.

Ruokakupit pitkäkorvaisille koirille

Pitkäkorvainen koira saattaa helposti sotkea korvansa ruokaan. Tästä seuraa sotkua ja saattaapa koira saada jatkuvasta korvien likaantumisesta esimerkiksi infektion.

Pitkäkorvaisille koirille tarkoitetut kapeat ruokakupit ratkaisevat ongelman. Koiran korvat voivat roikkua vapaasti, mutta eivät joudu ruoka-astiaan sen kapeuden johdosta.