Teräksinen koiran häkki palvelee kotona ja reissussa

Teräksinen koiran häkki palvelee kotona ja reissussa
5 (100%) 3 votes

Metallinen koiran häkki on erinomaisen monikäyttöinen kapistus. Monelle koiralle häkki luo turvallisen kotipesän, johon pääsee pakoon liikaa vilskettä. Aktiivisilla koirilla häkki kulkee aina mukana reissussa – olipa kysymys sitten koiranäyttelystä, kesäisestä mökkireissusta tai ihan jostain muusta matkasta.

Koiran häkki sopii moneen

 • Rauhallinen turvapaikka kotosalla
 • Omaa tilaa koiranäyttelyssä tai -leirillä
 • Kuljettamiseen auton takakontissa
VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Koiran häkki on kodin turvallinen pesäpaikka

Jokainen koira haluaa joskus omaa rauhaa. Vaikka kyseessä olisi erittäin omassa laumassa kiinni oleva paimenkoira, tulee sillekin aina välillä tarve poistua takavasemmalle.

Häkki on koiran pesä, jossa se on turvassa kaikelta kodin vilskeeltä. Etenkin jos perheessä on lapsia tai toinen nuorempi koira, saattaa jatkuva meno ja melske alkaa ärsyttämään. Koiran oma häkki onkin erinomainen paikka päästä pakoon liian kiinnostuneita lapsia sekä liian leikinhaluisia koirakamuja.

 • Hyvä paikka rauhoittua
 • Voidaan eristää toisesta koirasta, kun omistaja ei ole kotona
 • Koira pääsee suojaan lapsilta

Häkki on koiralle hyvä paikka

Sitä saattaisi helposti ajatella, että häkki on koiralle kamala vankila, johon se pakolla eristetään. Tilanne voi tietenkin olla tämä, jos häkkiä käytetään koiran rankaisemiseen ja/tai koiran ei ole annettu tutustua uuteen häkkiinsä riittävän rauhassa.

Useimmissa tapauksissa häkki on kuitenkin koiralle hyvin mieluisa oma turvapaikka, jossa sen on hyvä olla ja rauhoittua. Monet koirat esimerkiksi nukkuvat yönsä tyytyväisesti häkissä.

Joillekin koiranomistajille saattaa tulla yllätyksenä se, että koira rauhoittuu pienessä tilassa. Tyypillistä on esimerkiksi se, että koiran eroahdistusta hoidetaan rajoittamalla koiran liikkumatilaa. Jos koiran sallitaan liikkua asunnossa täysin vapaasti, saattaa se kokea tilanteen ahdistavaksi ja stressaavaksi mm. liiallisen ärsykemäärän takia. Tämän tilanteen saattaa hyvinkin ratkaista se, että koiralle hankitaan sopiva metallinen häkki, jossa koiran on mukava olla esimerkiksi omistajan poissaollessa.

 • Monet koirat pitävät tosi paljon omassa häkissä olemisesta
 • Häkin ovi voi olla vaikka aina auki
 • Rajoitettu tila rauhoittaa koiraa ja vähentää stressiä
 • Sopii esimerkiksi eroahdistuksen hoitamiseen
 • Pesämäisyyttä voi lisätä levittämällä peiton tai pyyhkeen häkin katolle ja reunoille

Näyttelyyn, koiraleirille tai mökille

Koiranäyttelyt ovat koiralle usein stressaava kokemus. Tilava metallinen häkki luo erinomaisen rauhoittumispaikan, jossa voi rauhassa odotella kehään menemistä. Usein näkee koiria pidettävän pienissä kantokopissa, joissa koiran on vaikeaa edes kääntyä kunnolla. Mutta sopivan kokoinen koiran häkki on koiralle erinomainen paikka rauhoittua vaikka onkin vieraassa paikassa.

Koiranäyttelyiden lisäksi häkki sopii myös moneen muuhun menoon. Koiraleirit ja mökkireissut tulevat ensimmäisenä mieleen. Käytännössä mikä tahansa koiralle vieras tai stressaava paikka muuttuu heti mukavammaksi, kun tuttu turvapaikka on mukana.

Koiran oleskelua häkissä voi tehdä helposti miellyttävämmäksi. Kun häkkiin lisätään vesikippo, koiranpeti ja puruluita sekä katolle vaikka peitto aurinkoa varjostamaan, on koirallasi lokoisat oltavat.

Metallihäkin kuljettaminenkaan ei muodostu ongelmaksi, koska ne on yleensä täysin vaivatonta taittaa kokoon. Kokoontaitettava koiran häkki kulkee varsin pienessä tilassa vaikka auton tavaratilan pohjalla tai takapenkin jalkatilassa.

Sopii myös autoon

Vaikka kysymyksessä ei olekaan varsinainen koiran autohäkki, saattaa teräshäkki sopia myös autoon kuljetushäkiksi. Esimerkiksi farmariauton perään saattaa hyvinkin mahtua metallihäkki, jossa koiran kuljettaminen hyvin onnistuu.

Metallisen koiran häkin puhdistaminen on erittäin vaivatonta

Metallihäkit koostuvat tyypillisesti metalliristikon muodostamasta kuutiosta sekä lattiaosassa olevasta muovisesta pohjasta. Näiden materiaalien puhdistaminen on tosi helppoa. Käytännössä teräsristikon suihkuttaminen käsisuihkulla riittää. Alusta on tyypillisesti kovamuovia tai vastaavaa materiaalia, joka on helppo irroittaa häkistä ja pyyhkäistä puhtaaksi.