Koiran aktivointilelut netistä

Koiran aktivointilelut netistä
5 (100%) 1 vote

Aktiviteetti, leikki ja ongelmien ratkaiseminen ovat koiran hyvinvoinnin kulmakiviä. Totuus on se, että koiralle menee järki, jos aktiviteettia ei ole tarpeeksi. Koiran aktivointilelut ovat erinomainen tapa tarjota virikettä koiran elämään.

 • Erityisesti pennut ja nuoret koirat tarvitsevat paljon aktiviteettia
 • Tylsistyminen saa koiran voimaan huonosti
 • Liian vähäinen määrä aktiviteettia saa koiran oireilemaan
VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Onko koirallasi tarpeeksi aktiviteettia?

Aktiviteetin tarve vaihtelee paljon koirasta riippuen. Toiset koirat vaativat jatkuvaa virikettä esimerkiksi aktiivisen kouluttamisen tai fyysisen harrastuksen muodossa. Joillain koirilla kiinnostus lopahtaa herkemmin ja he tuntuvat olevan tyytyväisiä vähäisempään aktiviteetin määrään.

Aktiviteetin tarve on ylimmillään pennuilla ja nuorilla koirilla, joilla intoa uuden oppimiseen tuntuu riittävän loputtomasti. Joillain koirilla tämä vaihe jatkuu pitkälle aikuisikään.

Mikäli sinulla herää huoli siitä, että saako koirasi riittävästi virikkeitä, kannattaa tarkkailla koiran käyttäytymistä. Koiran liian vähäinen aktivointi voi näkyä turhautumisena ja jopa masennuksena, joista konkreettisia merkkejä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

 • Tyhjänpäiväinen haukkuminen pienimmästäkin rasahduksesta
 • Protestointi esimerkiksi omistajan lähtiessä
 • Asioiden ja esineiden tuhoaminen
 • Koira ei silminnähden innostu edes leikkiessä tai koirapuistossa

Koiran aktivointilelun hankkiminen on tietenkin hyvä asia myös silloin, kun koira saa riittävästi aktiviteettia. Mutta erityisen tärkeään rooliin lisävirikkeiden hankkiminen tulee silloin, kun koira on jo päässyt turhautumaan tai ahdistumaan. Aktivointipelit ja -lelut saattavat palauttaa koirasi iloisuuden ja leikkisyyden.

Aktivointipallot piristävät koiran aterioita

Aktivointipallot ovat koiran ruokailemiseen käytettäviä aktivointileluja. Yleensä paksusta kumista tai kovasta muovista tehdyt aktivointipallot saavat koirasi näkemään vaivaa ruokansa eteen. Pallot siis täytetään koiranruoalla ja annetaan koiran itse pähkäillä ruoka ulos pallosta. Vaikka nappulat tipahtelevat varsin helposti aktivointipallosta koiran syötäväksi, parantaa tämä metsästystä muistuttava tilanne koiran ruokahalua. Aktivointipallot sopivat siis erinomaisesti sellaisille koirille, jotka ovat huonoja syömään.

 • Ruoan metsästäminen parantaa ruokahalua

Aktivointipallot – aivan kuten muutkin aktivointilelut – ovat erinomainen tapa hoitaa koiran eroahdistusta. Lataa aktivointipallo täyteen herkkuja ja anna se koirallesi ennen lähtöä. Paras tapa väsyttää ja aktivoida koiraa on saada se käyttämään aivojaan. Kun koirasi on saanut ongelman ratkaistua ja herkut syötyä, on hän todennäköisesti aivan puhki sessiostaan ja valmis käpertymään koiranpedille. Väsyneenä ja tyytyväisenä ei koiralle tule mieleenkään tehdä pahojaan eroahdistuksen takia.

 • Aktivointipallot ehkäisevät eroahdistusta

Jotkin koirat hotkivat ruokansa liian nopeasti ja saavat tästä vatsanpuruja. Ahmiessaan ruokaa liian nopeasti koira saa vatsaansa ilmaa, eikä ruokakaan ole pureskeltu riittävällä huolellisuudella. Tämä saattaa aiheuttaa koiralle vatsakipuja ja jopa oksentelua. Aktivointipallon käyttö koiran ruokailussa estää hotkimisen. Nappulat tipahtelevat yksitellen koiran syötäväksi, joten ahmiminen ei ole mahdollista.

 • Estää koiraa hotkimasta ruokaansa

Kong koiranlelut

Kong-lelut eli kongit ovat yksi versio koiran ruokailuun tarkoitetuista aktivointileluista. Kong-koiranlelu on ihan oma käsitteensä, jonka useimmat koiraihmiset tunnistavat. Kyseessä on siis joko kiinteästä paksusta kumista tai sitten kovamuovista tehty hieman lumiukon näköinen lelu, jonka sisälle voi laittaa ruokaa tai herkkuja.

Kongeja on periaatteessa kahdentyyppisiä: märkäruualle tarkoitettuja sekä koiran nappuloille tarkoitettuja. Lujasta paksusta kumista tehtyjen kongien sisälle laitetaan koiran märkäruokaa, joka ennen syömistä pakastetaan. Nappulat puolestaan sijoitetaan hentoisemman kumisen tai kovamuovisen nuojan sisään.

 • Hidastaa koiran ruokailemista
 • Ruokailu saattaa kestää jopa yli tunnin
 • Hyvä tapa antaa koiralle virikettä
 • Muovinen kong on helppo avata ja pestä vaikka pesukoneessa

Koiran älypelit testaavat koirasi nokkeluutta

Koirille on olemassa paljon myös ns. älypelejä, jotka ovat siis aktivointileluja, joiden sisälle piilotetaan herkkuja. Nämä ongelmanratkaisua ja näppäryyttä vaativat lelut sopivat erityisen hyvin vilkkaille nuorille koirille. Pennuilla ei välttämättä sinnikkyys ja keskittymiskyky riitä haastavan älypelin kanssa painimiseen. Käytännössä vain kokeilemalla löydät koirallesi sopivan aktivointilelun.

Tilaa koiran aktivointilelut edullisesti esimerkiksi Peten Koiratarvikkeesta.