Koira-aitaus omalle pihalle tai sisälle

Koira-aitaus omalle pihalle tai sisälle
4.33 (86.67%) 3 votes

Tilaa netistä laadukas koira-aitaus sisä- tai ulkokäyttöön. Tarjolla on paljon erinomaisia vaihtoehtoja.

Koira-aitauksia on useita erilaisia. Sisäkäyttöön tarkoitetut aitaukset ovat tyypillisesti pennuille tai pienille koirille tarkoitettuja pentuaitauksia. Ulkokäyttöön tarkoitetut koira-aitaukset ovat hieman isompia muutamia metrejä kanttiinsa olevia aitauksia tai sitten suoranaisia aidattuja alueita.

Mihin tarkoitukseen sinä tarvitse koira-aitausta?

  • Pennulle leikkiaitaus sisätiloihin
  • Koira-aitaus omalle pihalle väliaikaiseen käyttöön
  • Metsästys- tai ajokoiralle piha-aitaukseksi
  • Koko pihan aitaus, jotta koiraa ei tarvitse pitää kytkettynä
VerkkokauppaArvosteluOstoksille
Eläintarvikekauppa LogoLuotettava suomalainen lemmikkiliike.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoSuuri kansainvälinen lemmikkiliike, jossa halvat hinnat.Siirry sivustolle
Zoo Plus LogoKotimainen verkkokauppa, jossa suuri valikoima ja edulliset hinnat.Siirry sivustolle

Väliaikainen koira-aitaus omalle pihalle

Esimerkiksi kesäaikana lämpimillä keleillä on todella mukavaa ja kätevää, että koiraa voi pitää ulkona. Koira saa rauhassa tutustua ympäristöönsä ja haistella ulkoilman hajuja. Mikäli koko pihan aitaaminen ei ole mahdollista, on rajatumpi koira-aitaus hyvä vaihtoehto. Metalliset koira-aitaukset ovat tyypillisesti muutamia metrejä halkaisijaltaan olevia alueita, joilla koira voi vapaasti liikuskella raittiissa ulkoilmassa.

Isommille koirille nämä aitaukset saattavat olla hieman pieniä – varsinkin, jos koira joutuu aitauksessa olemaan pitempiä aikoja, mutta keskikokoisille ja pienemmille koirille nämä ovat erinomainen vaihtoehto.

Piha-aitaus metsästyskoiralle

Monet metsästys- ja ajokoirat elävät pääsääntöisesti ulkona ainakin lämpiminä kuukausina. Tämä onkin erinomainen tapa tarjota koiralle raitista ilmaa ja virikkeitä. Tietenkään ulkoilua ja aktivointia tämä ei korvaa – ei varsinkaan suuremmilla ja aktiivisemmilla koirilla, jotka tarvitsevat paljon lenkitystä.

Tarhaukset sopivat hyvin omakotitalojen suurille piha-alueille, mutta niitä on saatavissa myös pienempään tilaan sopivina.

Koirille, joilla on vahva metsästysvietti, kannattaa hankkia laadukas ja luja koira-aitaus, jotta välttää koirien karkailemisen. Hajun tai muun ärsykkeen saanut koira pääsee yli yllättävänkin korkeastakin aidasta tai kaivaa itsensä verkon ali, jos tähän tarjotaan mahdollisuus. Tämän takia kannattaakin hankkia katollinen koira-aitaus ja hoitaa myös aitauksen pohja sillä tavalla, että koira ei saa kaivettua itseään vapaaksi. Vaihtoehtoja tähän on esimerkiksi umpinainen metalliverkosta tehty lattiaosa, maahan upotettavat verkkoseinät tai seinien viereen levitettävät kumimatot, jotka estävät kaivamisen.

Pentuaitaukset sisätiloihin

Koiranpentu voi olla asunnolle totaalinen täystuho. Se jyrsii jalkalistat, matot, sohvien ja tuolien jalat ja kaiken päälle käy pissaamassa parketille ja kakkaamassa matolle. Söpöjähän ne ovat, mutta joissain tilanteissa on kuitenkin järkevää sulkea pentu aitaukseen.

Pentuaitaus on erinomainen tapa rajoittaa pienen koiran liikkumista asunnossa. Aitauksen ansiosta voidaan tarkkaan säädellä sitä, että mihin koira pääsee käsiksi ja mihin ei. Aitauksesta muodostuu koiralle myös tuttu ja turvallinen paikka, jossa sen on mukavaa ja rauhallista olla.

Jos koiran jättää esimerkiksi työpäivän ajaksi täysin vapaaksi asuntoon, saattaa koira hermostua tai ahdistua tästä liikkumisen vapaudesta ja alkaa haukkumaan tai tekemään pahojaan. Aitauksessa koira tyypillisesti rauhoittuu paremmin, kun ärsykkeitä on tarjolla vähemmän.

Pentuaitaus suojelee koiraa myös perheen muilta jäseniltä. Jos perheessä on pieniä lapsia tai vauvoja, on koira-aitaus erinomainen levähdyspaikka, jonne koira pääsee pakoon menoa ja melskettä.

Useimmat pentuaitaukset voi kätevästi viedä myös pihalle. Pennulle onkin erittäin mielekästä päästä esimerkiksi nurmikolle haistelemaan ulkoilman hajuja ja tutustumaan omaan ympäristöönsä.

Näkymätön koira-aitaus omalle pihalle

Mikä on näkymätön koira-aitaus? Se on eräänlainen koulutuspanta, joka antaa pienen staattisen palautteen, jos koira kulkee kielletylle alueelle.

Jos siis haluat edullisen koira-aitauksen pihallesi, on tämä ehdottomasti tutustumisen arvoinen tuote. Käytännössä näkymätön koira-aitaus toimii langan avulla, jolla rajataan se alue, jolla koiran on luvallista liikkua. Langalla voidaan rajata alueita myös ”aitauksen” sisällä, kuten kukkapenkkejä, marjapensaita tai muita pihalla olevia alueita, joille koiran ei haluta menevän. Langan päät ovat kytkettynä radiolähettimeen, joka antaa staattisen vasteen koiran kaulapantaan, mikäli koira ei pysy sallitulla alueella.

Pannasta tuleva ärsyke on täysin turvallinen koiralle, joskin hieman epämiellyttävä. Kaikkia ei ajatus kaulapannan antamista impulsseista miellytä, mutta viimekädessä kysymys on kuitenkin koiran kouluttamisesta. Useimmissa tapauksissa koira oppii tuntemaan sallitun alueen rajat ja pannan käytön voi tässä vaiheessa lopettaa kokonaan.

Koko pihan koira-aitaus

Paras vaihtoehto koiralle on tietenkin se, että se saa täysin vapaasti liikuskella koko pihatontilla, eikä sitä rajoita muu kuin pihaa ympäröivä verkkoaita. Piha-aitauksen tekeminen on kuitenkin suhteellisen työlästä ja hintavaa puuhaa. Aikaa kuluu helposti koko viikonloppu ja verkkoaitaan, tukitolppiin sekä muihin tarvikkeisiin palaa rahaa helposti useampi tonni aidattavan alueen koosta riippuen.

Pihan aitaaminen on kuitenkin hyvä asia myös siitä syystä, että aita pitää ei-toivotut eläimet pois pihaltasi. Jäniksen eivät pääse jyrsimään omenapuitasi tai naapurin kissa ei pääse kakkaamaan hiekkalaatikkoosi. Pitkällä aikavälillä koko pihan kokoinen koira-aitaus maksaa itsensä varmasti takaisin.